Самотнiсть

Тільки мати мене сповила
Враз до серця свого пригорнула.
Вже рідненька давно відцвіла
І самотність мене огорнула.

Вже ніколи ніхто не прийде
І до серця мене не пригорне,
А душа в самоті пропаде
І у землю її хтось загорне.

Броджу світом неначе мара,
На душі вже мозолі натерті,
Чи вночі, чи як світить зоря
Від самотності ниє у серці.               

Все живеє вмира в самоті
Все живеє живе лиш для себе.
Народилась мораль в животі
І нікому нікого не треба.

Чи потрібно на світі так жить,
Щоб душею ні з ким не зрідниться,
Можна вовком від цього завить,
Або плигнути з скелі й втопиться.
21.01.98


Рецензии