На серцi

Чогось на серці дуже важко,
Душа і ниє і болить,
Згадать минулеє не тяжко,
Для цього треба одну мить.

Згадаю як пішов до школи,
Де вчили нас як рахувать,
І не забуду я ніколи,
Як нам прийшлося бідувать.

За хлібом, що так тільки звався,
Ставали в чергу уночі.
Від вітру й голоду хитався,
Бо десь поділися харчі.

Писати вчились на газеті,
Було чорнило з бузини,
Штани до дірок аж протерті,
Отак було після війни.

На сільський люд ніхто ніколи
Уваги навіть не звертав,
Такі проходили ми школи,
Отак у злиднях я зростав.

Чогось на серці дуже важко,
Душа за інших вже болить,
Щоб в майбутті було не тяжко
Людині на землі цій жить.
07.09.97


Рецензии