Знайдемо людину

Один мудрець щодня шукав
Із свічкою в руці Людину,
Роками світом він блукав
І не знайшов хоча б єдину.

Дивак, хотів знайти людей
Були щоб зовсім не гріховні,
Без злісних звичок та ідей,
Красивих духом та назовні.

Лише щоб правдою жили,
Нікому в світі не брехали,
За друга й вмерти щоб змогли,
Гірку щоб зраду не пізнали.

Любили щоб усе живе,
Та щоб не нищили природу,
І Бог на суд як призове
Дістали б рай у нагороду.               

А ми  не будемо палить
Ніяких свічок в ясну днину
Не скоро будемо так жить,
Не скоро знайдемо Людину.
02.08.97


Рецензии