Свiт i розум

У цей жорстокий світ
Прийшли ми з небуття.
Нам скільки жити літ
Не знаєм до пуття.

Великий білий світ
Призвав нас до життя,
Дав розуму політ,
Любов і співчуття.

Для чого ж ми прийшли
У світ із небуття,
І розум тут знайшли
Для нашого життя?

Напевно світ схотів
Щоб розум, що нам дав,
З віками так зміцнів,
Щоб в світі панував.

Приніс щоб він любов
І праведність життя,
До цього щоб прийшов
Наш світ на все буття.               

Ми в світі мить живем,
Влаштовані ми так,
Всі в небуття підем,
Чи лишим добрий знак.

Живімо ж в світі так,
Щоб розум панував
І щоб ребром за гак
Ніхто нас не чіпляв.

Нехай за нами йдуть
Любов і співчуття,
Нащадки хай знайдуть
Щасливе тут життя.
23.11.97


Рецензии