Емылыдж

Гу хуэсщIауэ сызырехьэ,
Е екIуауэ зыкъызиткъым,
Нэху щыхун сопщIыхь,
Ауэ сы арэзыкъым, -
И IэфIыпIэм урищалIэу,
Мелуан гъуэгуу зиIэм,
***тыуэ сеIусэу
Благъэ сыхуэхъуатэм,
Дапхуэдиз жысIэнут,
Дуней псом сызыхахыу!
Къалэмым къыщIэкIам,
Соплъыжри мышущ,
Жэщ псом си нэгу щIэкIар,
Аракъымэ - нэгъуэщIщ.
Бадзэ дымым зэхэпхыну,
Iутым сыщитам,
ЦIыхуу къекIуалIар,
Щыму къызэдаIуэрт.
Пегас и шхуэмылакIэр,
ЖэщкIэ сызыхэт пщIыхъэр
Бэяну нахуэ хъунут!!!
Абы жэгъын зэриIэр,
Сэ си дежкIэ хьэкъщ,
ШхуэмылакIэр къысIэрыхьэм,
Зездзынущ емылыджым!
                14.04.2004 г.


Рецензии