Болт в зарплату

Дали болт в зарплату,
Гайку у аванс,
На святкову дату -
Пак, що вислав Ганс.

Зветься так пакунок
В Гансовім краю,
В нім у подарунок
Одіж шле свою
               
Все, що вже зносилось
Й треба викидать,
В паки ним закрилось,
Бідним щоб віддать.

Там, у закордонах,
Жалісні ділки
Їх рахують в тоннах
Й шлють нам залюбки.

Ось вони почули,
Що Вкраїна є,
Де усі забули
Як робить своє.

Чують, що сьогодні
Ходим без штанів,
Босі і голодні
Їхніх ждем дарів.

Землі в нас не родять,
Дурні лиш ростуть,
Люди в нас не роблять,
На поради ждуть.

Їдуть до нас сери,
Учать як нам жить,
Їдуть до нас гери,
Ринку нас навчить.

Ось тоді вже щастя
Прийде і до нас,
Слухайте їх браття -
Райський прийде час.               
               
Можна не робити,
На подачки жить,
Годі мо` просити,
Треба й нам робить.
07.05.98


Рецензии