Зберегти свiт

Відчиняю вікно у вишневий садок,
Враз весняне повітря наповнює груди,
І пахтить за вікном ціла клумба квіток,
Щебетання птахів долинає з усюди.

Для потомства природа навкруг ожила,
Від столітніх дубів до усякої тварі,
Їх єдина мета до життя привела -
Зберегти як у світі свій рід і надалі.
               
Лиш у світі людей ще панує закон -
Треба нищить усіх і як мога побільше,
Ось наробим багато чорнобильських зон,         
На землі від живих зразу стане вільніше.

Подивись на цей світ, на зелену красу,
Всі рослини живуть, щоб нам дихати можна,
Зберегти щоби їх у нас мало часу,
Зрозуміти повинна людина це кожна.
29.04.98


Рецензии