Бусол

В вирій бусоли летіли
І спинились відпочить,
Попоїсти захотіли
І водиченьки попить.

Десь взялась буря злая
Все снігами занесла,
І замерзла буслів зграя
Недалеко край села.

Лиш один із зграї бусол
Чудом вижив в бурю ту,
До людей прибитись мусив
На їх милість на святу.

Люди його підібрали,
В теплу хату принесли,
Доглядати його стали
Аж до самої весни.

Потепліло - відпустили
Хай літає повесні,
Він махнув крильми щосили,
Став кружлять у вишині.

Довго ще кружляв, курликав,
Мов прощався назавжди,
Або може когось кликав,
Мо’ казав, що підожди.

Я віддячу вам вже нині,
У квітучую весну,
Я дитятко у хустині
Вам на щастя принесу.               

Не кидай нас буселечко,
Зоставайся з нами жить,
Побудуй собі гніздечко,
Будем ми тебе любить.

Приведе там буселиха
Пташеняток - буселят
Будеш ти відводить лихо
Від гнізда і наших хат.
05.10.97


Рецензии