Say, lad, have you... by A. Housmen

Say, lad, have you things to do?
Qwick then, while your day's at prime.
Qwick, and if 'tis work for two,
Here am X» man: now's your time.

Send me now, and I shall go;
Call me, I shall hear your call;
Use me ere they lay me low
Where a man's no use at all;

Ere the wholesome flesh decay,
And the willing nerve be numb,
And the lips lack breath to say,
"No, my lad, I cannot come."

      Альфред Наусмен
         (1859-1936)
Есть к делу, парень, у тебя охота?
Спеши тогда, пока начался день.
Спеши, и если на двоих работа –
Я здесь! И не укроюсь в тень.

Скажи сейчас, и я приду немедля!
Скажи - и я услышу зов;
Используй час, пока не сжала петля,
Когда обычно говорят: «Готов».

Пока здоровье не угасло в теле,
По жизни будничной пока бреду,
И губы, прошептав, не побелели:
«Нет, парень, я на помощь не приду».


Рецензии