Мовчазна i швидка

Розкажи мені, річко,
Де джерела твої,
Що дають тобі  вічно
Чисті води свої.

І куди ти прямуєш,
І чого так спішиш,
Чи ти, річко, не чуєш,
Чого, річко, мовчиш ?

Річка тихо дзюркоче
І спокійно біжить,
Розказати не хоче
Куди дуже спішить.

Річка схожа на долю,
Мовчазна і швидка,
Наговоришся  вволю,
А вона утіка.

І живеш ти без долі,
Та хіба то життя,
Наче ходиш на волі,
Але то біготня.

Доля мимо спливає,
Як не кличеш її,
Вона інших плекає
У обіймах своїх.

За що кара такая,
За що мучить життя,
Як собака презлая,
Що не зна співчуття.               
05.09.98


Рецензии