Ох, ти доле

Ох, ти доле нещаслива,
Де ж тебе подіти,
Може тебе, незрадлива,
У воді втопити.
               
В воду кидав, щоб втопити,
Вона виринає,
З нею тяжко в світі жити,
Вона серце крає.

Ох, ти доле нещаслива,
Де ж тебе подіти,
Може тебе, незрадлива,
У вогні спалити.

В ватру кидав, щоб спалити,
Вона не палає,
З нею тяжко в світі жити,
Вона серце крає.

Ох, ти доле нещаслива,
Як тебе зломити,
Може тебе, незрадлива,
Вдасться десь зарити.

В яму кидав, щоб зарити,
Вона визирає,
З нею тяжко в світі жити,
Вона серце крає.

Ох, ти доле, я не знаю
Що мені робити,
Чи тікати з свого краю,
І за морем жити ?

Там за морем добрі люди,
Та нема Вкраїни,
Можна жити там усюди,
Та нема родини.
23.06.98               


Рецензии