Харесай пътя си

Харесай пътя си, по който днес вървиш.
Харесай слънцето, росата и прибоя.
Дори кръвта от удара, когато ти кървиш,
харесай. И не отвръщай на мига - виж,
тя е твоя.

Макар и трудно да е - имай сила. Знай -
когато прав е, пътят рядко води в рая.
Но пък декември винаги ще стане май,
щом носиш любовта в сърцето си до края.

Животът често може да е твърде лош.
И изпитанията никак да не спират.
Тогава в шепата си като меден грош
стопли зрънцата обич, за да не умират.

Умрат ли те - зад облак тъмен ще изчезнат
и пътят, и прибоят слънчев, и росата...
Наместо път пред теб ще се отвори бездна.
Недей затваря ти пред обичта вратата!


Рецензии
Божественно , благодаря!

Ирена Вандрак   15.03.2013 01:20     Заявить о нарушении
И аз благодаря! С обич!

Димитр Дянков   15.03.2013 23:00   Заявить о нарушении