Суржик

Коли розкриєш ти уста
І суржик мови я почую,
Від одиниці аж до ста
Швиденько тихо я рахую.

Така чудова на виду,
А мови жодної не знаєш,
Закрию вуха й геть іду,
Як спілкуватись починаєш.

З могил піднімуться діди,
Якщо забудем рідну мову,
Не вберегтись нам від біди -
Підемо в тяжке рабство знову.

Без мови гордості нема
Що нація ми українська,
Без мови ми лише юрба,
Хоч здалеку, хоч зблизька.
26. 01. 99


Рецензии