Насильство заради добра

Людина без мрiї,
Як птиця без крил,
Людина без дiї
Дорожнiй то пил.

Лиш мрiї штовхають
До дiї людей,
Шляхи ж вибирають
За свiтлом iдей.

Повiрили в силу
Примарних iдей,
В словеснiсть безкрилу
Жорстоких людей:

"Хто з нами не згоден,
Той ворог для нас,
У табiр загоним
I знищим як клас.

Всiм iншим покажем
Дорогу у рай,
I йти їм накажем,
Бо буде їм край".

Iдея насильства
Заради добра,
Призвела до вбивства,
Призвела до зла.

А ми не жалкуєм,
Що кров пролилась,
Ми мрiю святкуєм,
Яка не збулась.

Забитi прокляли
Всiх нас за те зло,
Що ми їм наслали,
Й нас горе знайшло.

Минає столiття
Нездiйснених мрiй,
Мина лихолiття
Кривавих подiй.

I досi в нас свято
Великого зла,
Прокляття не знято,
То й щастя нема.
15.11.98


Рецензии