Краще нема як на волi

Краще нема як на волі
Весело жити й любить,
Ніж у молитвах в неволі
Кращої долі просить.

Краще нема як на волі
Працею чесною жить,
Ніж у ярмі у неволі
Рабськую жуйку просить.

Краще нема як на волі
Пісні про щастя співать,
Ніж у ярмі у неволі
Долю свою проклинать.

Краще нема як на волі
Діточок рідних ростить,
Ніж у ярмі у неволі
Вчити в ярмі як ходить.

Краще нема як на волі
З вірою праведно жить,
Ніж  у ярмі  у неволі
Завжди з брехнею дружить.

Краще нема як на волі
Вмерти за землю свою,
Ніж у ярмі у неволі
Впасти колись на ріллю.

Краще нема як на волі
Нашим нащадкам прожить,
Ніж у ярмі у неволі
Білії кості зложить.
19.02.98


Рецензии