Журба

Верба у березі стояла
Схиливши віти  до води,
Журба  у вітах спочивала,
Її, ти вітре, не буди.

Нехай журбу колишуть віти,
Нехай вона і далі спить,
Для нас  нехай квітують квіти,
І  радість хай для нас  шумить.

Журба – параліч духу й тіла,
Вона всю радість забира,
В журбі   не робимо ми діла,
Життя людськеє завмира.

Чи можна без журби прожити,
Чи можна нам її не знать,
Води чи можна нам не пити,
Чи можна з болю не страждать?

Нехай журба поспить у вітах,
Що нахилились до води,
Ми ж поки поживемо в квітах,
Журбу ти краще не буди.
07.09.99


Рецензии