Мандрiвка

Зачиню за собою я двері
І піду у далекі краї,
Я про них напишу на папері,
Повернувшись у землі свої.

Скрізь  де буду ходить, мандрувати,
Рідні пісні я буду співать,
Вони шлях допоможуть долати
І завжди рідний край пам'ятать.

Я візьму рідне слово в дорогу,
Запальний український танок,
Боже слово візьму на підмогу,
Українського сала шматок.

Ночуватиму десь край дороги
Серед співу незнаних птахів,
А коли позбиваю я ноги
Спочиватиму де захотів.

Розпалю я багаття для того,
Щоб підсмажити сала з димком,
Відламаю я хліба свойого
І поїм усе це з часником.

Може щастя моє десь далеко
Поблукало в чужії краї,
Може там не літає лелека,
Не співають пісні солов`ї.

Як знайду заховаю в торбину,
І швиденько із відти піду
У мою, у рідненьку Вкраїну,
Де я бачив одну лиш біду.

Я посію це щастя - хай сходить,
А врожай восени я зберу,
І роздам усім людям - хай родить,
Аж тоді я спокійно помру.
03.06.99


Рецензии