Полечу у вирiй
Зиму щоб перечекать,
Що на батькiвщинi милiй
Буде злитись i трiщать.
А коли весна поборить
Зиму бiлу i страшну
Подолаю я простори,
Жити вдома я почну.
Хай хтось iнший мерзне в холод,
Хай страждає у снiгах,
Переносить спрагу й голод
I згасає на очах.
Поки жити там погано
На Канарах оселюсь,
В океанi кожен ранок
Iз дiвками звеселюсь.
Грошi, що украв в народу,
Положив в швейцарський банк,
За що маю нагороду,
Що я мудрий дуже пан.
Повернусь на батькiвщину
Як там добре буде жить,
Аж тодi я Україну
Буду рідную любить.
23.02.2000
Свидетельство о публикации №113031102016