Тарас Шэвчэнко

Вуса - до нэба,
згвалтував нэ одну,
ни, говорыты
нэ трэба,
впав, спидкнувшысь,
ко дну.

До столыци,
до Питэрбурга,
ах Украйна моя, мылая...
Дэ паны Познэр и Ургант,
хэлоу, скажу
з пыла я!

А там - хто зна, що,
и золотый Кыйыв,
паны Троцькый i Щорс,
глаза голодом
выйыв.

И Катэрына,
душу свою продай,
цэ е рынок...
Любов инколы -
да.

Е выхид - тэрпы бо,
лышэнько, бида.
Потим - бый в бров,
драла на захид
дав.

    2011


Рецензии