Na stole sta sie wudka

Na stole stoi sie wudka
W dusze troszke smutku.
Moje to jest miloscz
Niebawem minie serca zloscz

Gdzie wy jestescie mojego serca kwiaty?
Przez nogi dzikiego tlumu zgniecione.   


My wszyscy jednego Boga zolnierzy,
Zycie rodzie smutny wierszy.   


Рецензии