Здаля

Здаля велике бачиться малим,
А все мале не видно зовсiм,
На вiдстанi зникає наче дим
Усе що цiнувалось досi.

Вождiв своїх  ми славили самi,
Бо думали - вони великi,
А ми малi та розумом нiмi,
Без них ми сiрi й одноликi.

Тепер здаля як дивимось назад
Вождiв ми бачимо малими,
I їх дiяння зникли всi пiдряд,
І їх жорстокiсть щезла з ними.

Лише здаля можливо оцiнить
Вождiв, iдеї, шлях життєвий,
Шалену радiсть i трагiчну мить
I висновок зробить суттєвий.
24.03.2000


Рецензии