Зим-зиё кеча

          ***
 Зим-зиё кеча
 Мудрар табиат
 Бирдан
      сукунати бузилар
 Шамол,
      канча зарб-ла,чиранса
           дарахт
 Шунчалик,
 важохат билан,
 чузилар!
 Тингла,
     дарахтнинг хам,
             уз овози бор!
 Уз Ери-Онасин багрида!
 Мунис-мунис,гузал орзуси бисёр!
 Елка тутар унга
           енгил,огирида!
 Иблис шамол,
         сал
 килт-пилт
            этган сари
 Кучаяр,
 дарахтнинг шиддати!
 Охир
 янчиб ташлар-у,
 сурар нари!
 Яна,
 хушёр турар,
 гайрати!
 Тик туради,
 жилмайиб,
 магрур,
 кибор!
 Кузи туймай,
 уз улкасига!
 Чунки,
 кучли имон-у,
 ишончи бор!
 Кучи,
 етади,
 улжасига!
    ***
          


Рецензии