Берег рiчки

Берег рiчки, стежка
У холоднi роси,
Срiбная сережка,
У любистку коси.

Губи як корали,
Стан стрункий дiвочий,
Очi душу вкрали
В хлопця проти ночi.

На той берег кладка,
Журавель-криниця,
Кущ калини, грядка,
Дiвка бiлолиця.

Обiйма, цiлує,
Хлопця пригортає,
Нiжний шепiт чує,
Милого кохає.

То дарма що вдома
Мати зачекалась,
Дiвка без утоми
Цiлу б нiч кохалась.

Повз легку хмаринку
Мiсяць пропливає,
Тьохка без зупинку
Соловей за гаєм.

Третi пiвнi пiють,
Треба йти додому,
Як з кохання млiють
Не кажи нiкому.

Вже бiжить додому
Стежкою дiвчина,
Пiсню невiдому
Йде й спiва хлопчина.

Щастя має крила,
Це любов й кохання,
Це як поруч мила
З вечора до рання.
08.12.2000


Рецензии