Сой буйида

              ***
 Сой буйида узок, утирдим, бокиб
 Уйноклаб-уйноклаб думалашига
 Кузларим камашди, уларда укиб
 Галат фикрни...лол, колдим ишига
 Тулкин..кучлиси,ожизи устида
 Хар канча,эзгилаб,янчиса булар
 Узининг зур уйноклаши касдида
 Ожизни канча янчса, кунгли тулар!
 Э-вох..шу фикрдан дил хира тортди..
 Сикилиб кетдим-да, газабим ортди
 Сойга келгандим, зур кисса ёзмок-чун
 Эзгулик хакида..булмади..кайтдим..
              ***


Рецензии