Метаморфоза

МЕТАМОРФОЗА
       в памет на  Пламен от Варна,
       който се самозапали
       в знак на протест
Бедността е нови Еверест.
Кофата е новата корона.
Метлата е писалката за днес…
Оцеляването Божия икона.
Тъй вървим по родния ни свят.
Тъй заплатата ни е до пладне.
Свещите на дните не искрят
и свистят изнемощели гладни.

Бедността не е порок нали?
Но бедният зад борда е агония…
Да бъде факла
и да изгори!
Избира!
Вместо гавра
и ирония.
5.03.2013г.
;


Рецензии