ГуащIафIэ Трудяга

Орел Саша жыхампхъэ есту,
ЩIы хъурейр къезгъэпхъэнкIарэт,
Псы къубгъанкIэ тримыкIэу,
Абы къабзэ ещI асфальтыр.
ЖепIэу щытым тIэу емыпльу,
КъилъэсынкIэ хъунущ пщIантIэр,
Ар абы хуэхьуащ «IэщIагъэ».
Дзэм къулыкъу щищIам.
Щхьэпырихыу щыта Саша,
ФIыщIэ ин хуэфащэщ,
ДыхэсынкIи хъунт куэншыбым,
Чэщейшыкъууэ* - дыкъабзэщ!
Дырипсыриуэ** щыта куэд,
Зэманым егъэIэсэр.
Сан Михайлыч иджы дедщ,
МащIэ тIэкIущ и пенсэр.
Ди лэжьэгъум куэду иIэщ,
И гу къигъэкIыжын,
Ар дыхьау щытащ, -
ЩIимычу кIэкхъу Берлин?!
Чы жыхъампхъэфI иIау щытатэм,
НэхъыфIыжу ар пхъэнкIэнут,
Берлин дэсхэм ещхьу,
Къабзэлъабзэу дыпсэунут!!!
Щигъэтау Орел,
«Самоволкэ» кIуэжкъым
Апхуэдизу ар щэныфIэщи,
И жыIэщIэщ – Унэгуащэм!

*Чэщейшыкъууэ – кристально.
**Дырипсыри - эксцентричный.
                1.3.2013 г.


Рецензии