У гонитвi

У гонитві проводим життя
За добробутом і за коханням,
Обминаючи купи сміття
Із невдач і безмежжя чекання.

Та гонитву не виграти всім,
Хоча жити всі хочуть як треба,
Тож поразка неначе той грім
Серед ясного чистого неба.

Заливаєм поразку вином,
Наче в ньому знайшли ми розраду,
Хочем взяти своє кулаком,
Посилаючи к бісу всю владу.

Розневірившись в силах своїх,
Гірко плачемо десь в підворітті,
Або йдемо в криваві бої,
Щоби ствердить себе в цьому світі.

Без любові у серці живем,
Наш добробут собі хтось присвоїв,
За горлянку багатих візьмем,
Кожен сплатить за те, що він скоїв.

Нам керманича тільки б знайти,
Ми багатих усіх перебили б,
І навічно їх стерли б сліди,
Як марксисти нас бідних навчили.
12.10.02.


Рецензии