Навiщо старiсть

Ну навіщо старість нам здалася,
Нащо болі в спині та ногах
І нудьга, що п`явкою впилася,
І тяжке безсоння по ночах.

Чи не краще в зрілості померти,
Щоб ніколи старості не знать,
Щоб від юних не приймать пожертви,
І ціпок ніколи не тримать.

Кажуть юних треба научити
Як і що робити у житті,
Ще онуків радісно любити
Перед тим, як щезнуть в небутті.

Та старих хто слухає поради,
Їх помилки хоче врахувать,
Відсвяткують круглі їхні дати
Й залишають в самоті страждать.

Наша старість згубнеє страждання,
Ще й минулим сповнені мізки,
І даремні наші намагання
Щось залишить добре на віки.

Ну навіщо старості чекати,
Ну навіщо в немочі вмирать,
Краще було б старості не знати,
Неміч в тіло й душу не пускать.
19.02.03.


Рецензии