Часи суспiльних перемiн

Якийсь мудрець сказав, що гіршого немає
Ніж жити у часи суспільних перемін,
Коли все застаріле й звичне відмирає,
А хаос нового вже гупає у дзвін.

Тоді романтики виходять на майдани
І кличуть весь народ до нового життя,
Старих порядків рвуть набридлі всім кайдани
І вичищають рідну хату від сміття.

А хтось, ламаючи усякі заборони,
Сховавши совість у далекий темний кут,
Встановлює свої розбійницькі закони
У цей скрутний період хаосу і смут.

Грабує всіх і тягне все, що тільки бачить,
Вважає сам себе розумним і крутим,
Що для держави він багато дуже значить
І що зневірений народ піде за ним.

Ошуканий народ на кращий час чекає,
Романтики уже не гупають у дзвін,
Бо впевнились самі, що гіршого немає
Ніж жити у часи суспільних перемін.
13.02.03.


Рецензии