Народились

Народились щоб пожити
І нащадкам дать життя,
Щоби ближнього любити
Й всі то наші заняття.

Ми ж життя своє марудим
Злістю, вбивством, грабежем,
За поблажливість осудим,
За правдивість дурнем звем.

Ми кохаємось за гроші,
Покидаємо дітей
Й віримо, що ми хороші,
Сповнені святих ідей.

Клятву вірності на зраду
Обміняєм залюбки,
Ми за гроші та за владу
Рознесемо всіх в шматки.

Ми блюзнірствуєм щоразу,
Щоби ближніх обдурить,
І вважаєм за образу,
Як нас хтось навчає жить.

У душі нема святого
І хизуємося тим,
Що ошукуєм любого,
Що прославились крутим.

Боже, Боже, милий Боже,
Й за таких Ісус страждав,
Мабуть, це не допоможе,
Щоби добрим кожен став.
27.04.03.               


Рецензии