Куме

Ану-бо куме, поміркуєм
Нащо халепа нам така,
Як трохи вип`єм, то сумуєм,
А не танцюєм гопака.

А пам`ятаєте бувало
Горілка, танці та дівки
Аж поки зовсім не світало,
Ото гуляли парубки.

Тоді нічого не жаліли,
А ні печінки ні чобіт,
Покуштувати все хотіли,
Пізнать великий білий світ.

Тепер у нас немає спраги,
Душа не прагне щось пізнать,
В житті ми більше не салаги,
А добра стара мудра рать.

Ану-бо куме, не хмеліймо,
Нащо халепа нам така
Й себе даремно не жаліймо,
Удармо краще гопака.
 
Нехай з нас молодь посміється,
Що не танцюють нині так,
А нам і досі ще здається,
Що кращий танець, то гопак.

Що краще вірних мати друзів,
А ніж грошей багато мать,
А ворогам всім по заслузі
На здачу перцю видавать.

Не плазувати перед сильним,
Людськую гідність берегти,
І краще бути дуже пильним,
Себе щоб в рабстві не знайти.
10.05.03.


Рецензии