Сенми

           ***
 Сенми, кийнокларим лахзасин
 Ёшартмокка уринган кечмиш?
 Узок толиккан ищк лахжаси
 Телбаланди,яна хуш учмиш..
 Яна, олам чайкалди инграб
 Жунун сахросига ут куйиб
 Улолмаган улимлар инграб
 Ичди зардоб шаробин туйиб
 Ичди,кулкуллатиб,маззалаб..
 Махрига жон этиб садога
 О,чайкалиб,бехуш тишлаб лаб
 Пичирлаб,"Сен..калбим ардоги.."
 Ха.. шу дард, хуружида куйиб
 Ха-ха-хув зикрида тулгонди
 Корачиклар конига туйиб
 Шафакларга сочилди,ёнди..
 Сенми? Хаёлларим-у,тушда
 Телбавор-у,мосуво кезган?
 Нени даъво килган бехушдан
 Эс оздирган-у,эси озган?
 Телбадай, гох йиглаб,гох кулиб
 Англамай,  бедавони,инграб
 Ва дард давосин топмай сулиб
 Шумиди ишк, деёлган титраб
 Сенми,хурлар харобасида
 Тентираган  Мажнуним, бетуш?
 Менми,  кийнокларинг, аслида
 Бир, нигохингдан котган,бехуш...
               ***


 
 

 
 

 


Рецензии