Xывбанэ Репей

                П.Э. деж
Сэ, уи щауэу зызбжыжу,
Щысхьам си дунейр кIуэркъэкIуэжу,
Мелуан къызэптат гукъыдэжу,
СынакIуэнут здэжыпIэм – Iэдэжу!
Щауэ къыздэгъажэ щыпщIам,
Си лIыгъэр дауи къэпщIащ,
"Шу пашэ" жыпкIэ сыхъуауэ,
Къощахэм я щхьэр Iуахащ…
Ухэдэжыу, абы къахэпхам,
ЗыгуэркIэ сехъуапсэ уфIэщIрэ,
ЩыхупIэм нэхъыфIт ар щихам,
Мыгъуэу ебгъэхьынущ и гъащIэр.
Абы и лэжьапIэм зэзакъуэ,
ЕпщыкIущанэ зарплатэ ятащ,
Фыкъэнэнущ тIури гъэпкIауэ,
Абы кIэ игъуэтым.
Сэ си къалэмым,
Усэу куэд къыщIэкIынущ,
Абы кзыпэкIуау зы сом,
Утезгъэплъэнкъым – xывбанэ.
Гугъэ къызэпту сIыпхаIэм,
СыщIэупщIэжкъым – къэгъанэ,
Зи жьэр зыхуэмыIыгь куэпэчым*,
Хущызнауэ** а сомхэр къренэ!

*Куэпэч – блудница.
**Хущызонэ – жертвую.
                1975 г., июль


Рецензии