Доля закоханого бутона

                Ось тільки хотів би той бутон
                в руках відчути...
                М.В.
Бутон надії, пристрасті, кохання -
В твоїх, покритих славою, руках.
Ти перед ним в двоякому бажанні:
Шукать чи ні спокусу в пелюстках?

Шукати? - А якщо безрезультатно? -
Вже стільки було вражень у житті.
Невже ще здивувати чимось здатна?
Невже мене запалить в почутті?..

Мабуть, не варто... Де логічна мудрість? -
Абстрактна жінка з альманахом од! -
Кому це треба? - А її відсутність
Я навіть не помічу серед врод.

...Бутон тремтів в солодкому полоні.
(Вслід за початком наближавсь кінець)
Ти лише мить погрів його в долонях -
І викинув, як в'ялий бур'янець.

Чарівна казка вабила словами.
Наївна свіжість віддалась рукам.
Роса з бутона потекла сльозами.
Не довіряйте душу казкарям!..


Рецензии