Юним пiшоходам

Рух машин, біг пішоходів
Завжди має бути в згоді.

Коли їдуть всі машини,
(треба знать кожній дитині),
За батьками пильнувати
Міцно їх руки тримати,
Щоб не бігли під колеса –
То не подвиг Геркулеса,
А скоріше навпаки,
Може датися взнаки,-
Аварійність на дорозі
Лише: біль, страждання, сльози.

Он доріжка пішоходам,-
Вся смугаста, наче тигр,
Збоку - стовп понад народом:
Зупиняє рух і біг.

Рух машин, біг пішоходів
Завжди має бути в згоді.

На стовпі, як помідор,
Червоніє світлофор,
А коли зазеленіє -
Людський натовп пожвавіє.

Враз зупинять всі машини
І у нас є дві хвилини,
Щоб на той бік перейти.
«Зебри»,- так доріжки звуться,-
Пішоходові мости!


Рецензии