Така багата... Бiдна чом?

О, як же вірю я в твою Господню силу!
Ти мене єю, Боже, наділив!
Ти надихаєш знов писать про Україну -
Мою Вітчизну і батьків моїх, дідів.

Я думаю про тебе, ненько рідна.
Коли, скажи, наступить щастя час?
Коли нарешті ти розквітнеш, вільна,
Як квітнеш в серці кожного із нас?

Пишаємося всі ми, українці,
Твоєю самостійністю, та чом,
Ми змушені втікати за границі
І тут в скорботах помирать, скажи за що?

Ми прославляємо тебе, земля святая -
Степів безкраїх, рік і гір, лісів...
Така багата... Бідна чом такая?
Що посилаєш на загибель в світ синів?


Рецензии