Самогубець

Накладу на себе руки,
Так набридла самота,
Від хвороб нестерпні муки,
Нескінчена марнота.

Ти прости мене, Всевишній,
Що не хочу більше жить,
Бо себе вважаю лишнім
І душа моя болить.

Що життя своє затратив
На мілке і незначне,
Не навчився вигравати,
Тож прийми таким мене.

Хтось молився на колінах,
Щось ковтнув і захрипів,
Вмить пішла із рота піна,
Ниць упав і занімів.

Може він не мав підтримки,
Жив без друзів і рідні
Та робив недобрі вчинки
Й опинився так на дні.

Може довго він зажився,
Вмерли всі, кого він знав,
Може важко вік трудився
Та у злиднях жити мав.

Може діти відвернулись,
Щоб старий не докучав,
Бо на ноги не зіпнулись,
Тож старий у відчай впав.

Може бути все на світі,
Та стерпіть не можна все,
Ось і рвуться нервів сіті
Й до загибелі несе.
18.01.04.


Рецензии