Нетай, бехушмидим.. телба ёки нест

               ***
Нетай, бехушмидим, телба ёки нест
Нахот бир нигохинг, минг хис-ла, суйдим!
Каловландим бу хисдан, котиб,сарбаст
Кадду буйингданмас..кузингдан.куйдим..
Куйдим-а,бу лов-лов утлари аро
Топмайин заррача, катраи нажот
О,адо этган у, ширин гам саро
Нахот,
, кутганим-илохий мухаббат?
Ё Раб..кузмиди у, ё найза булок?
Дормиди ёки бир бошга минг сиртмок
Лабмиди,уфкни ловиллатган,гумрох
Оламимни ёкиб, юборган,эвох..
Айт нимайди,нима,гаминг аламнок?
Шунча хам..шунча хам.. ёкарми нигох?
Ер-у, осмонни чилпиратиб ногох
Ишк -кулфатлигидан этмаган огох
Айт нимайди,нима,бу огир кийнок..
Бехушланган савобми ёкигунох?
Ёки дилни сехрлаб куйган сегох
Имдоди-нафас олмокка фарёди!
Кучли ишкга ташна, кучли иштибох
Аламли мухаббатнинг аччик доди..
Икрори, махзун жунунда, хуш тентиб
Хуружлардан синиб, даъвосин сурса
Инкори, хак-обло, сабосин ситиб
Рух вазнин, жон бахсидин аъло курса!
Ё рангсиз.. лабдан учятган суз-Аллох..


Кийин кийноги, гавсул анбар даъво
Субхисаро тунлар, чаннаган сегох..
Ишкни юмматалаб тиланса даво
Гунохи, шу эрса ё,раббим Аллох!
Савобинг надур,айт,эй,дунё калброх!
   
Надур, надур,айт,эй дунё,калброх..
     ***


Рецензии