Солдатам вiйни

Автор :        Місяк  Алла Петрівна
 
Сьогодні свято, свято Перемоги
Солдатів світовоі Другоі війни!
Як же багато не вернулось вас з дороги
Коли цвіли тюльпани по весні.
Нещадна та війна ваш скоротила вік,
Щоб ми за кожен мирний рік
До обеліска в місті чи селі
Вклонились вам низенько до землі.
За віддане життя – для нас,
За рани, що боліли ще не раз,
За люті муки, за пролиту кров
Щоб це жахіття не вернулось знов.
Щоб не читала похоронку мати,
Щоб не було воронки замість хати,
Щоб поле кров;ю не кропити,
Благослови нас , Боже , в мирі жити.
У мирнім небі хай курличуть журавлі,
Щасливо хай всміхаються малята,
А грім гармат лунає лиш у свята
Салютом в ці травневі мирні дні!
                19.02.2013


Рецензии
Какие прекрасные строки "пусть в мирном небе курлычут журавли" Сегодня боль за Украину. Ваши стихи - призыв к миру. Спасибо вам.

Зоя Кулаженкова   28.01.2014 01:07     Заявить о нарушении
На это произведение написаны 2 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.