На Хрещатику

Каштани на Хрещатику
Квітують щовесни,
Та нас з тобою, братику,
Не радують вони.

Бо сум бере дивитися
Й пригадувать, що нам
Тут випало влюбитися,
Тодішнім юнакам.

Каштани на Хрещатику
Ще пам`ятають нас,
Дівчат, яких ми, братику,
Зустріли в пізній час.

Вони були красунями,
Найкращими за всіх,
Затюкані бабунями,
Ми цілували їх.

Та ми, як всі закохані,
Не слухали старих,
Їх викрики сполохані
Й всміхалися до них.

Старі відцілувалися,
Тож завидки й беруть,
Ми дуже намагалися
Незвичне щось утнуть.

То міцно обіймемося
Й Хрещатиком йдемо,
А то співать беремося
Й щосили кричимо.

Каштани на Хрещатику
Квітують як завжди.
А ми з тобою, братику,
Уже старі діди.

Тож нині молодь судимо –
Мораль у них не та,
І за розкутість гудимо,
І за гучні свята.

Змінилися ми, братику,
Й не зчулися коли,
Гуляти по Хрещатику
Не ходимо вже ми.

Бабуні позабулися
І їхні злі слова,
В старезні капці взулися
Й забули про права.

У юності влюблятися,
Безпечно в світі жить
І радісно сміятися,
Як старість хоче вчить.
25.09.04.

 


Рецензии