УхуакIуэ

Хьэрэкхьуэрэ мывэм къыхащIыкIыр унэ,
Хьэрэкхьуэрэ мывэм къыхащIыкIыр сын,
Уэ урокъу лIы уанэ,
А тIуми къэбгьуэтым хуэмейин…
Унэ лъабжьэр ину хэптIэм,
ЦIыхухэр къыпщIэнакIэу дэпхуейинщ,
Уи дзэр шырэ унэр цIыкIуу пщIыми,
Хъушэу къыпщIэплъын бгъуэтынщ?!
ЦIыхухэм уи зэран емыкIым,
Мы дунейм уэ хейу утетщ,
Псори арэзы щIыгъуафIэкъым,
Къэралрэ пэт – щыхуейм дефолтщ.
Къендрэ-къендрэу минрэ сыхэгъади,
Унэ сщIымэ нэхъ къасщтэнущ,
Сыджалэрэ «еуей» - жаIэм цIыхухэм,
Сыным езым сыкъигъуэтынщ.
                1974 г.


Рецензии