Поцiлунок ранку

Поцілунок рожевого ранку
Розбудив всю природу від сну
І порушило птаство мовчанку,
Прославляючи хором весну.

А я бідний, старий, непотрібний,
Не стуливши всю нічку очей,
Поцілунок відчути не здібний
Після розпачу злісних ночей.

Визирає минуле з туману
Та ночами до плахи веде
І виносить сувору догану –
За життя в домовину кладе.

Але нині ніщо не підправиш,
У минулому вчинки й слова,
Лиш цілунок ранковий прогавиш
Й заболить від думок голова.

Я в молитвах звертаюсь до Бога
Від неспокою душу спасти,
Щоби зникла нестерпна тривога,
Що прощення мені не знайти.
04.12.04.


Рецензии