Гримнуло в повитри

         
Гримнуло  в  повітрі,
Постріл  із  рушниці
Над  озером  страшенний  знявся  ґвалт.
Злетіло  все  пташине  царство,
Собаки  лаяли,  лунали  крики,  стогін,
Великий  лебідь  раптом  впав..

До  ранку  все  гриміло,  вирувало
І  тільки  вранці  вщух  цей  жах,
Прозора  тиша  несла  покривало
І  в  небі  розлилась  блакитна  гладь.
Хмаринки  білі  легко  пропливали,
Почувсь  десь  тужний  стогін  і  затих,
Вода  у  озері  ледь – ледь  здригалась,
Промінчиками  гралась  золотих.

На  пагорбку,  коло  води  прозорій,
Де  верби  коси  розпустили  в  ній
Лежав  великий  птах  безсилий,
Безсило  крила  розпластавши  по  землі.
Любима  в  небі  все  літала,
Кружляла   й  плакала  над  ним,
Журливо  кликала,  стогнала,
А  потім  впала  коло  нього
Й  затихла  разом  з  ним.

    *** Вересень – 96р


Рецензии