Очи

Про  що  говорять  мені  очі,
Про  що  питаються   вони?
В  них  туга  найчорніша  ночі,
В  них  посмішка,  мов  у  вісні.
Блакиттю  неба  стиха  світять,
Запитливо  синіють  враз
І  так  подивляться  у  серце,
Що  тисне  в  грудях  увесь  час.
Про  щось  ці  очі  запитали,
Про  щось  мені  відповіли,
Від  них  пішла,  від  них  тікала,
А  очі  у  очах  були.
І  серед  дня,  і  серед  ночі
Той  погляд  спокій  не  давав.
І  сльози…  сльози,   ох,  ці   сльози,   
У  серці  туга  і  відчай.
Ніч  темна  хмарами  покрита,
Світили  очі,  мов  зірки,
Кохання  щастям  оповите,
Остання  ніч,  останні  сни.
Прощайте  дивні,  сині  очі,
Прощай  мій  сон,  моя  любов.
Я  вдячна  за  цю  зустріч  долі,
Дитинство  й  юність   промайнули  знов.

                Вересень -81рік

               


Рецензии