Степан вна

Коло  Степанівни  дітлахи  юрбились,
Віночки  їм  чарівні  плела.
Казку  розкаже,  щоб  не  журились,
Вареничка  дасть  й  молока.

І  кого  не  було  в  її  хаті  білій,
Всіх  сиріт  жаліла  й  за  ними  пеклась.
Жили  в  неї,  як  у  матері  рідній,
Доки  доля  для  них  не  знайшлась.

Піч  поставити  кликали  люди.
Вона  майстер  по  печам  була.
Печі  великі  з  лежанками  ставила,
Зараз  таких  і  нема.

На  половину  корову  держала,
Три  дні  вона,  три  дні  друга.
Корова  від  других  до  неї  тікала,
Така  вже  Степанівна  добра  була.

Косила  Степанівна  сіно  корові,
Заготовляла  в  запас  на  два  роки  вперед
Тому  корова  до  неї  тікала,
Бо  ласкаве  слово  до  сіна  десерт..

                2003р  лютий


Рецензии