Купайлиця - 51р к

Купайлиця,  купай лиця,
Купайлиця  прийшла,
Всю  ніч  ми  цю  купай лицю
Вбирали,  мов  дитя.
Вінки  плела  Степанівна
Для  всіх  дівчат  кутка.
Запам’ятала  свято  це
На  все  моє  життя.

Дівчатка – шауляночки
Подруженьки  мої,
Усі  в  вінках  на  свято  ми
Купайлицю  несли.
Ось  Катя – Катерина
Пісню  почала,
І  разом  підхопили
Цю  пісню  пів  села.

З  купайлицей  своєю
Хлоп’ята  з  нами  йшли
До  Тікіча,  до  Тікіча,
До  берега  прийшли
Вмочили  ми  купай лицю
У  зоряній  воді,
З  вінками  не  хотіли
Розставатись  ми.

А  хлопці  зговорилися
Відняти  в  нас  вінки,
Та  ми,  як  козенята
Плигали  з  скали.
З  камінчика  на  камінь,
По  стежці  навпростець,
Із  сміхом  повтікали,
Шукайте  вітерець!

                Липень – 95р.
                Шаулиха


Рецензии