Мухаббат яйратар, факат, армонни

           ***
          Сонет
Мухаббат, яйратар, факат армонни.
Лекин,ундан хеч, кутма вафони
Булса, кучмасдинг-ку, бевафони?
Унинг, факат таъма,илинжда, жони...

Кур,каттик севиб,эзилиб, окиб
Ерга шайдо,, карахт турар осмони
Вафо булса...етиб...харобдур они
Вафо йуклиги-чун,яшар ютокиб

То бор, умр эгови- мухаббат
Уни чархлаб, ялтиратади нафрат
Шуъласидан ял-ял, ёниб жахони

У хам, жон жахд-ла,зурайтиб кудрат
Куз-кузлар,садокати-ю, диёнат
Токат-у,тоат-у,итоат-зорин...
           ***


Рецензии