Юрагинг ноласин


             
            ***
           Сонет
Юрагинг ноласин айтганди кузинг
Учкунлар чакновди кунгилларда
Ортикчайди. айтолмаганинг сузинг
Бир ажиб. рохат бор-ди, чигилларда..

Чигиллар... ургамчи туридай нозик
Хурсиниклар, бугилиб, тукиларди
Юрак булганча булган, тилаб озик
Каргаб ишкни,чок-чок. сукиларди

Оламга ут куймокка, ёкар палён
Куйсин деб.ишк сехри билан бор гумон
лекин,узи  куйиб. йикиларди...

Сен эса,кайдадир бахтиёр,бегам
Билмам,ишк биздан энди. не тиларди
Унутган эсанг...жон талашган. у дам...
                ***


Рецензии