Куйиб булдим, бир ховуч кулман

         ***
Куйиб булдим,
         бир ховуч кулман
Куй,тикилма,
          кетаман тузиб
Бехуш
      чайкалганимдан,
                кулма
Ё булганча
         булдингми, сизиб...
      
               
Бошда кулиб,
         сунг хайратланиб
Кузларингга
          билмай
                тутилдим
Огир
    бу дарддан
              хасратланиб
Хазилнинг
         зилидан ютилдим...

О,
   содда кузларим,
                кузларим!
Нима
     жин урганди-я,
                сизни?
Карахт килиб
         куйиб,
                бизларни
Нечун,
     упаётибсиз
                изин?
Кани,
    сиздаги
          кучли гурур?
Акл-у,
   идрокни
            бошкаролган
Кучлимикан,
         баттол,
             куз кургур?
Ё ишк,
    аталгандан
                яралган?
Каловлатиб
        куйдими
                бетуш?
Ёруг
    оламни
              унутдириб
Алжиратдими
          дарддан бехуш?
Бир киёсин,
        тун-кун,
               кутдириб?
Нима бу?
     Ишкми шу,
               телбалик?
Кун-тунни
      фарклай олмай колган
Ё шу ишкга
          ташнаизорлик?
Дардин,
      илохийлаштиролган...
           ***
         
          
    ***


Рецензии