Побажання
На гамір не звертай уваги,
Якщо тобі далеко йти,
Не поспішай, минай всі зваби.
Висловлюй роздуми свої,
Та слухай, що говорять інші,
Думки бувають кращі за твої,
А можуть бути значно гірші.
Не почувай себе дурним
І що розумний не хвалися,
Послухай інших, щоб за тим
Зробити те, чого навчися.
Оберігайся в світі цім
Від ошуканства і омани,
Гордись досягненням своїм,
Здійсни свої правдиві плани.
Хай вистачить тобі чеснот,
Щоб подолать мінливість долі
Та виграти щасливий лот
На прожиття в сімейнім колі.
Приймай з покорою літа
Без молодечого запалу,
Із сили духу став щита,
Щоб чорна розпач не напала.
Себе ніколи не терзай
Страхами самоти і втоми,
Здорова дисципліна, знай,
До рівноваги шлях відомий.
Пригадуй роки молоді
Й приємні випадки життєві,
Будь в мирі з Богом і тоді
Не будеш думати чи є він.
Дитя ти Всесвіту не менш
Аніж дерева, трави, зорі,
Радій, що в світі ти живеш
Й за це своїй подякуй долі.
21.02.05.
Свидетельство о публикации №113021901866